Qualcomm, bu ayın sonlarında yeni amiral gemisi sistemi çipini (SoC) tanıtacak. Bu çipin Snapdragon 8 Elite 2 veya Snapdragon 8 Elite Gen 5 olarak adlandırılması bekleniyor.
Xiaomi’nin de ay sonuna kadar yeni amiral gemisi serisini tanıtacağı söyleniyor. Bu seride Xiaomi 16, Xiaomi 16 Pro ve Xiaomi 16 Pro Max modelleri yer alacak. Her üç modelinde yeni Snapdragon çipiyle güçlendirileceği belirtiliyor.
Ünlü Çinli sızıntı kaynağı Ice Universe, bu üç cihazdan birinin ön panelini gösteren bir görsel yayınladı. Hangi model olduğu belirtilmese de, telefonun Xiaomi 16 serisine ait olduğu doğrulandı. Cihaz, Xiaomi’nin HyperOS 3 arayüzüyle gelecek.
Sızdırılan telefonun, şimdiye kadar görülen en dar simetrik çerçevelere ve en kavisli ekran köşelerine sahip olduğu iddia ediliyor. Hatta iPhone 17 Pro’nun köşelerinden bile daha yuvarlak olduğu söyleniyor.
Xiaomi’nin yeni amiral gemisi stratejisi Google, Apple ve vivo gibi şirketlerin yaklaşımlarını yansıtıyor. Xiaomi 16 ve 16 Pro temelde aynı boyutta olacak. Ancak Pro model daha yüksek özelliklere sahip olacak. Pro Max ise Pro modelinin daha büyük ekranlı versiyonu olacak.




