Digital Report
  • TEKNOLOJİ
  • DRPRO
    • GİRİŞİM
    • E-TİCARET
    • FINTECH
    • MARKA
  • GÜVENLİK
  • KRİPTO
  • REHBER
  • YAZARLAR
  • DERGİ
Sonuç bulunamadı
Tüm sonuçları gör
Digital Report
Sonuç bulunamadı
Tüm sonuçları gör
Digital Report Teknoloji

Akıllı telefonlarda gelecek yıl neler olacak?

Yazar: DIGITAL REPORT
25/11/2016
Kategori: Teknoloji
Digital Report
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşLinkedIn'de PaylaşWhatsApp'ta PaylaşTelegram'da Paylaş

Akıllı telefonlardan 2017’de sabırsızlıkla beklenecek çok şey var. Cihazlar daha ince, daha hızlı ve belki de sizin istediğinizden daha akıllı olacak.

Gelecek yıl hayatımıza girecek akıllı telefonlarda uygun bütçeye sahip cihazlarda bile sanal gerçeklik, daha iyi grafikler, daha yüksek çözünürlüklü ekranlar ve daha fazla depolama alanına sahip modeller göreceğiz. Akıllı telefonları, ödeme yapmak ve web sitelerine güvenli giriş yapmak için kullanacağız.

Makine öğrenmeye dayanan yapay zeka çözümleri sayesinde akıllı telefonlar kullanıcı davranışlarındaki hataları düzeltebilecek ve mobil deneyimi geliştirecek. Bu senden itibaren akıllı telefon tasarımlarında görmeye başladığımız rönesans ile kulaklık girişileri ve aksesuarlar yerini kablosuz iletişime bırakacak. Ayrıca USB-C bir standarda dönüşecek.

2017’de dikkat edilmesi gereken 10 akıllı telefon eğilimini şöyle listeleyebiliriz:

1. Yeni tasarımlar: Üreticilerin yeni akıllı telefon tasarımları hakkında sürekli dedikodular yapılır. Şu anda önde gelen söylentiler arasında Apple’ın onuncu yıla özel bir iPhone tasarımı yapması ve Samsung’un katlanabilen bir akıllı telefon çıkarması da yer alıyor. Bunun olacağı kesin değil, ancak her yıl olduğu gibi yeni bir şeyler bekliyor.

Bu yılın sıcak trendi kısmen Moto Z ve LG G5 gibi modüler akıllı telefonlardı. Öte yandan Lenovo, LG ve Samsung katlanabilir ekranlı akıllı telefonlardan bahsettiler. Bu cihazları ilk kez CES 2017’de görebiliriz.

2. Daha hızlı ve güçlü: Grafikler daha da gelişip uygulamalar gelecek yılın akıllı telefonlarında daha hızlı çalışacak. Qualcomm, lider cep telefonu şirketlerinden gelecek premium Android akıllı telefonlar için Snapdragon 835’i zaten duyurdu. Telefonların artan gücü onları PC’lere daha da yaklaştıracak.

3. Sanal gerçeklik: Mobil aygıtları hızlandırmanın amacı, ağır kaynaklar isteyen sanal gerçeklik gibi uygulamaları çalıştırmalarına izin vermek. Film izlemek, oyun oynamak veya VR dünyalarını dolaşmak için akıllı telefonları Google’ın DayDream çözümüyle kullanmak mümkün olacak.

VR akıllı telefonları daha çarpıcı bir görsel deneyim sunmak için daha yüksek çözünürlüklü ekranlara sahip olacak.

4. Daha hızlı LTE: Galaxy S7 ve Apple’ın iPhone 7 gibi akıllı telefonlar, LTE ağları üzerinden maksimum 600Mbps hızla veri indirebiliyor ve 150Mbps’de veri yükleyebiliyor. LTE hızları yeni modem teknolojileri ile ciddi bir artış elde edecek. 2016 yılının ikinci yarısında üreticilere ulaşması gereken Qualcomm’un yeni Snapdragon X16 modemi ile indirme hızları 1Gbps’e kadar ulaşabilir. Bu hızın sağlanması yine de GSM operatörün ağ yeteneklerine bağlı olacak.

5. USB-C: Bu yıl, USB-C’nin Android telefonlarda yayılmaya başladığı yıl oldu. Gelecek sene sektörün standardı haline gelecek. USB-C şarj etmenin ötesinde çok yönlü bir çözüm de sağlıyor. Mobil cihazları yüksek çözünürlüklü monitörlere, kulaklıklara, flash sürücülere ve harici depolama cihazlarına bağlamak için kullanılabiliyor. Bu konuda ciddi aksesuarların hayatımıza girmesini bekleyebiliriz.

6. Kablosuz ses: Akıllı telefonların çoğunluğunun hâlâ kulaklık girişi var ancak Apple gibi bazıları “cesaret gösterip” bu girişi kaldırmaya başladı. Büyük bir ihtimalle daha çok akıllı telefon standart olarak Bluetooth kulaklıklar ile gelebilir. Elbette bu kablosuz kulaklıkları şarj etmek ilave baş ağrısı anlamına geliyor, ancak kulaklık çıkışından kurtulmak daha ince ve daha hafif telefon tasarımlarını mümkün kılıyor.

7. Daha hızlı şarj etme: Aküye bir miktar daha fazla güç taşıyabilen USB-C kablolarıyla daha hızlı şarj artık mümkün. Qualcomm’un Quick Charge 4‘ü gibi, yalnızca beş dakikalık şarjdan sonra beş saat boyunca akıllı telefonların çalışmasına yardımcı olan bir teknoloji de tanıtıldı. Bu teknoloji gelecek yıl akıllı telefonlarda kullanılacak.

8. Gerçekten akıllı telefonlar: Lenovo’nun Phab 2 Pro modeli gibi akıllı telefonlar, nesneleri tanıyabilir, odaları haritalayabilir ve görüş alanındaki nesnelerle ilgili bilgileri telefonun ekranında sunabilir. Bu, kullanıcı deneyimini zenginleştirmek için akıllı telefonların nasıl gelişeceğine iyi bir örnek.

Akıllı telefonlarda kullanılacak Deep Learning teknikleri akıllı telefonları daha dost canlısı hale de getirebilir. Örneğin, bir aygıt donanımın belirli bir uygulama tarafından nasıl kullanıldığını öğrenebilir ve pil ömrünü artırmak için zamanla güç kullanımını daha iyi ayarlayabilir. Akıllı telefonlar, internet hizmetlerini kullanarak görüntüleri ve konuşma tanımayı zaten tanıyabiliyor, ancak Deep Learning ile bu özellikler internete bağlı olmaksızın kullanılabilir hale gelebilir.

9. Bluetooth 5: Cihazlar kısa süre içinde yeni Bluetooth 5 kablosuz özelliğini kazanabilir; bu yeni standart Bluetooth 4.2’ün dört katı hıza sahip. Bluetooth 5 bağlantısı açık bir alanda 400 metreye kadar, kapalı alanda ise 120 metre menzile sahip. Kablosuz bir Bluetooth hoparlörü, Bluetooth 5 bağlantısına sahip kapı kilidini veya destekleyen bir otomobile sinyal göndermek artık mümkün olacak.

10. Depolama: Bir akıllı telefondaki ekstra bellek yuvası genelde video, fotoğraf veya oyun saklamak için kullanılıyor. Şu anda dahili depolama alanı olarak 256GB ve SD depolama alanı için 512GB kapasiteye sahibiz. Ancak SanDisk bu yıl prototip olarak 1 TB kapasiteli SD kartını tanıttı. Gelecek yıl daha büyük kapasiteli SD kartlar telefonlarımızda kullanabileceğiz.

Etiketler: akıllı telefonBluetoothdepolamafeaturedhızLTEQualcommsanal gerçeklikşarjTasarımUSB-CVR

İLGİLİ YAZILAR

Xiaomi Cyberone nedir?
Teknoloji

Xiaomi’den yeni insansı robot: CyberOne

Yazar: DIGITAL REPORT

Xiaomi CyberOne, gelişmiş kollar ve bacaklarla donatıldı. İki ayağı üzerinde dengeli bir şekilde duran yeni CyberOne, maksimum 300 NM torka...

Devamını oku
Google Pixel Pass nedir, nasıl çalışır?
Teknoloji

Google’dan Apple One’a rakip: Pixel Pass

Yazar: Barış Selman

Bu yazımızda, Google Pixel Pass nedir, nasıl çalışır tüm detaylarıyla bilmeniz gereken her şeyi anlattık. Bu hizmet ile Google, Apple...

Devamını oku
Siber suçluların bilgisayarınıza sızmış olabileceğine dair 10 işaret
Güvenlik

Korsanların bilgisayarınıza sızmış olabileceğine dair 10 işaret

Yazar: DIGITAL REPORT

Dünyanın her yerinde faaliyet gösteren siber suçlular, her sene trilyonlarca dolar para ele geçiriyor. Onların bu başarılarının arkasında kimlik avı...

Devamını oku
macOS kullanıcılarının her gün karşılaştığı 3 siber tehdit
Güvenlik

Mac kullanıcılarının her gün en çok karşılaştığı 3 siber tehdit

Yazar: DIGITAL REPORT

Bitdefender Antivirüs, macOS kullanıcılarının her gün karşılaştığı 3 siber tehdit açıkladı. Bitdefender Antivirüs’e göre macOS kullanıcıların en çok dikkat etmesi...

Devamını oku

SON YAZILAR

Telegram’dan Premium üyelere özel yenilik: Premium üyelik hediye etme

Xiaomi’den yeni insansı robot: CyberOne

Turkcell ve YouTube’dan iş birliği: YouTube Premium sınırlı bir süre için ücretsiz

Google’dan Apple One’a rakip: Pixel Pass

Korsanların bilgisayarınıza sızmış olabileceğine dair 10 işaret

Mac kullanıcılarının her gün en çok karşılaştığı 3 siber tehdit

Karşılaştırma: Samsung Galaxy Z Fold 4 vs Xiaomi MIX Fold 2

Veri ve yapay zeka temelli teknolojiler sağlık ve bakım hizmetlerini yeniden inşa edecek

NVIDIA SIGGRAPH metaverse etkinliği hakkında bilmeniz gereken her şey

Microsoft, Sony’yi oyunların Game Pass’e eklenmesini engellemekle suçluyor

ÇOK OKUNANLAR

DALL-E 2 nedir?
Teknoloji

Yapay zeka görsel çılgınlığı: DALL-E 2

Steam otomatik açılma nasıl kapatılır?
Teknoloji

Steam otomatik açılma nasıl kapatılır?

OMIX X400: Özellikleri, fiyatı ve çıkış tarihi
Teknoloji

Omix “Teknolojiyi Mixle” temalı etkinliğinde yeni ürünlerini tanıttı

Gençler, Akbank Fellowship Programı sürecinde iş dünyasına ilham verdiler
Girişim

Gençler, Akbank Fellowship Programı sürecinde iş dünyasına ilham verdiler

SON REHBERLER

Pokemon GO Beedrill Mega Enerji nasıl alınır?

Instagram hikayede Reels videosunun tamamı nasıl paylaşılır?

En iyi Valorant karakterleri (Tier list): Ajanlar ve özellikleri

En iyi kayıtçı monitörler: Hangisi satın alınmalı?

Binance Crypto WODL cevapları (15 Ağustos)

Instagram Reels ile nasıl para kazanılır?

Mac için en iyi ücretsiz VPN uygulamaları

Rehber: Vivo telefonlarda uygulamaları gizleme

Safari arama çubuğu yukarı alma nasıl yapılır?

Rehber: Tüm MultiVersus kupaları

Digital Report

© 2019 Digital Report bir Linkmedya markasıdır.

  • Gizlilik
  • İletişim
  • Künye

Bizi takip edin

Sonuç bulunamadı
Tüm sonuçları gör
  • TEKNOLOJİ
  • DR
    • GİRİŞİM
    • E-TİCARET
    • FINTECH
    • MARKA
  • GÜVENLİK
  • KRİPTO
  • REHBER
  • YAZARLAR
  • DERGİ