Android işletim sistemli mobil cihazları için en iyi antivirüs uygulamaları ile güvende tutabilirsiniz.
Virüs tehditlerinin odak noktalarından biri olan Android işletim sistemi, masaüstü bilgisayarlar kadar olmasa da ataklar karşısında savunmasız kalabiliyor. Çoğu kullanıcının görmezden geldiği bu önemli konuda sıkıntıya girmek istemiyorsanız, antivirüs uygulamalarına başvurmanız gerekiyor.
- En iyi Android güçlendirme uygulamaları
- Google Cihazımı Bul uygulamasıyla kayıp telefon nasıl bulunur?
- Yeni bir Android telefon aldıktan sonra yapmanız gereken 6 şey
Android için en iyi antivirüs uygulamaları
CM Security
Google Play Store’un parlayan yıldızlarından biri olan CM Security, 3 milyondan fazla kişi tarafından 5 yıldız alarak ödüllendirilmiş. 200 milyonu aşkın kullanıcıya sahip olan CM Security adlı antivirüs uygulaması, hızı ve özellikle de güvenilirliği ile tercih edilebilinecek tamamı ücretsiz bir çözüm.
Bitdefender Mobile Security
Neredeyse kusursuz bir zararlı yazılım koruması sağlayan Bitdefender’ın Android güvenlik uygulaması, sistemi zorlamıyor, Android Wear işletim sistemli akıllı saatleri destekliyor. Bir VPN istemcisine sahip olan uygulama, zararlı web sitelerini çoğu Android web tarayıcı üzerinde engelleyebiliyor. Ayrıca uygulama kilidi, Wi-Fi tarayıcı, hırsızlık karşıtı özellikleri ve veri sızıntısı uyarıları da çarpıcı yönleri.
Norton Mobile Security
Her ne kadar Android işletim sistemi için en iyi antivirüs uygulamaları arasında başı çekse de, geçen yılın sonunda çalınmaya karşı korumasını, adres defteri yedeklemesini ve zararlı bağlantı engelleyicisini kaldıran Norton Mobile Security, biraz zayıfladı. Ayrıca ücretsiz sürüm de artık yok. Tamamen ücretli olan uygulamanın en güçlü yanı ise uygulama tavsiye eden App Advisor özelliği.
Kaspersky Mobile Antivirus
Mükemmele yakın bir koruma sunan Kaspersky Mobile Antivirus, düşük sistem kaynağı ihtiyacı ve çağrı engelleme özelliğiyle öne çıkıyor. Ücretsiz sürümde reklam yok ve ücretli sürüme geçiş için başınızı ağrıtmıyor. Ücretsiz sürümde arama filtreleme, Android Wear desteği ve çalınma koruma özellikleri yer alıyor, ancak uygulamaları tarama işini tek tek yapmanız gerekiyor.
Ücretli sürüm ise otomatik uygulama tarama, uygulama kilidi ve bilinen oltalama sitelerini engelleme gibi özelliklere kavuşuyor. Wi-Fi ağ tarama özelliğinin bulunmaması ve rakiplerinin sunduğu gizlilik araçlarını sunmaması ise eksileri.