CarrefourSA, SabancıDx ile kurduğu ortaklık ve yürüttüğü çalışmalar sayesinde gelirlerini arttırıyor. SabancıDx, odağına aldığı ileri veri analitiği hizmetleri ile çözüm ortaklarına değer katan önemli bir projeye daha imza attı. SabancıDx hayata geçirdiği projeyle, 52 ilde 672 marketi bulunan Sabancı Holding ve Carrefour Grup iştiraki CarrefourSA’nın müşteri memnuniyetini daha üst seviyeye çıkarırken yıllık cirosunu 25 milyon TL artırmayı hedefliyor.
CarrefourSA, SabancıDx çözümleri ve kendine ait olan analitik yaklaşımlarla gelirlerini artırıyor
- Sabancı Üniversitesi AR-GE toplantısı gerçekleştirdi
- CarrefourSA, gelişmiş analitik ile aktif müşteri sayısını katladı
- Sabancı Üniversitesi, iş dünyasını EDU ile ileri taşıyacak
SabancıDx, yeni nesil teknolojilere dayanan katma değerli çözümlerle Türkiye’de şirketlerin dijital dönüşümüne katkıda bulunmak için çalışıyor. CarrefourSA’nın halihazırda müşterilerine yolladığı promosyon bilgilerini içeren kısa mesajları veri analitiği ışığında kişiselleştirdi. Yaratılan çözümle her bir CarrefourSA müşterisinin en çok ilgisini çekecek kampanya belirleniyor ve ilgili duyuru, kısa mesaj yoluyla müşteriyle paylaşılıyor.
CarrefourSA müşterilerinin market ziyaret sayılarını ve oluşacak toplam cironun artırılmasına yönelik bir makine öğrenmesi ve karar optimizasyonu uygulaması tasarlayan SabancıDx, bu projeyi geçmiş alışverişlerde alınan ürünlerin bilgilerini kullanarak mevcut kampanyalı ürünlerin gelecek alışverişlerde alınma olasılığını kestiren bir istatistiksel modele dayandırarak hayata geçirdi. Dijital dönüşümde doğru bir yol haritası oluşturmanın veriyi anlamlandırmak ve bunu iş stratejilerine uygulamak olduğu görüşünün dikkat çekici bir uygulaması olan projeyle SabancıDx, CarrefourSA’nın yıllık cirosunu 20-25 milyon TL artırmayı hedefliyor.
SabancıDx, birden fazla teknolojinin kullanıldığı projede, sahip olduğu bilgi birikimi ve kadrosu sayesinde front-end tasarımı dışındaki analiz, modelleme, yazılım ve veri tabanı tasarımı gibi tüm faaliyetleri kendi bünyesinde geliştiriyor. Çözüm ve uygulama geliştirme süresini 4,5 ay gibi kısa bir süreye indiriyor. Sabancı Üniversitesi ile olan akademik iş birliği ile doğru çözüm metodolojinin belirlenmesi konusunda hızlı bir ilerleme kaydetti.