Digital Report
  • TEKNOLOJİ
  • DRPRO
    • GİRİŞİM
    • E-TİCARET
    • FINTECH
    • MARKA
  • GÜVENLİK
  • KRİPTO
  • REHBER
  • YAZARLAR
  • DERGİ
No Result
View All Result
Digital Report
No Result
View All Result
Home Güvenlik

Kripto paralar hırsızlığa karşı nasıl korunur?

Son 10 yılda büyük bir hızla büyüyen kripto para piyasaları, kullanıcıların kendi ekosistemlerini yaratmalarına olanak sunsa da siber saldırganların ve kripto para hırsızlarının hedefi haline gelebiliyor. Kripto varlıkları çevrim dışı saklayan ve yüksek bir güvenlik katmanı sunan Ledger, kullanıcıların kripto varlıklarını çalınmalara ve siber saldırılara karşı nasıl koruması gerektiğine dair 4 öneride bulunuyor. 

by DIGITAL REPORT
02/11/2022
in Güvenlik
Kripto paralarınızı korumak için 4 öneri
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşLinkedIn'de PaylaşWhatsApp'ta PaylaşTelegram'da Paylaş

Son 10 yılda değeri hızla artan ve yatırımcı toplayan kripto varlıklar birçok kullanıcı gibi kripto para hırsızlarının da gündeminde yer alıyor. Özellikle siber saldırganların kripto varlıkları ve özel anahtarları ele geçirmesinin birkaç farklı yolu bulunuyor. Bu noktada, tehdit faktörlerini anlamak ve saldırılara karşı alınması gereken önlemleri bilmek, bir kullanıcının güvenliğini sağlaması ve piyasalarda profesyonelce işlem yapması açısından kritik önem taşıyor. Kripto varlıkları çevrim dışı saklayan ve yüksek bir güvenlik katmanı sunan soğuk cüzdanlar arasında  güvenli erişim noktası olan Ledger, kullanıcıların varlıklarını ve özel anahtarlarını kripto para hırsızlığından koruması için 4 önemli öneride bulunuyor.

Kripto paralarınızı korumak için 4 öneri
Kripto paralarınızı korumak için 4 öneri

Kripto paralarınızı korumak için 4 öneri

  • Siber Tehditler: İnternet bağlantısı, özel anahtarlar açısından önde gelen tehditler arasında yer alıyor. Bağlantı açıklarından oluşabilecek saldırılardan korunmak için çeşitli yöntemler bulunsa da bu, kullanıcıların hiçbir zaman saldırıya uğramayacağı anlamına gelmiyor. Kötü amaçlı bir bağlantıya tıklatmak bilgisayar korsanlarının en fazla başvurduğu yöntemlerin başında geliyor. Bu yolla saldırganlar, kullanıcıların tıkladığı bağlantı aracılığıyla cihaza uzaktan erişim sağlayarak varlıkları ve özel anahtarları ele geçirebiliyor. Bu nedenle, varlıkları ve özel anahtarları güvende tutabilmenin tek yolu internete bağlı olmayan bir donanım cüzdanı ya da soğuk cüzdan kullanmak. Ledger Nano gibi donanım cüzdanları ve soğuk cüzdanlar, çevrim dışı bağlantıyla işlem yaptıkları için siber saldırganların varlıklara ve özel anahtarlara erişimlerini oldukça zorlaştırıyor.
  • Kurtarma Cümlesinin Çevrim Dışı Oluşturulması: Kripto varlıkları güvence altına almak, sadece mevcut özel anahtarları çevrim dışı taşımakla ilgili değil, aynı zamanda hiçbir zaman çevrim içi kullanılmadığına emin olmakla da ilgilidir. Bir soğuk cüzdan ya da donanım cüzdanı, 24 kelimelik kurtarma ifadesini en baştan çevrim dışı oluşturarak cihazın ekranı aracılığıyla şifreyi çevrim dışı ortamda kullanıcılara iletiyor. Bu durum da cüzdanın üzerinde tam koruma sağlayarak hassas verilerin saldırganlara sızdırılmasını engelliyor.

    Kripto paralarınızı korumak için 4 öneri
    Kripto paralarınızı korumak için 4 öneri
  • Donanım Cüzdanının Çalınması veya Saldırıya Uğraması: Özel anahtarları çevrim dışı şekilde kullanmak, dışarıdan gelebilecek fiziksel saldırılar için en doğru yöntemler arasında yer alıyor. Ancak yine de yeni tehdit vektörlerine karşı dikkatli olmak gerekiyor. Bir donanım cüzdanına koyulan PIN, ilk saldırılara karşı ön güvenlik duvarı işlevi görüyor. Kullanıcıların kendi PIN’lerini belirlemesine izin veren donanım cüzdanları sekiz haneli şifreyle güven altına alınarak sadece kullanıcıların erişimine olanak sağlıyor ve şifrenin üç kere yanlış girilmesi halinde otomatik bir güvenlik duvarı oluşturuyor. Örneğin, Ledger donanım cüzdanlarında üç defa hatalı giriş denemesi yapılırsa cihaz kendi kendini sıfırlıyor. Bu da saldırganların çalınan cüzdanlara yanlış şifre girmesi halinde varlıkların erişime kapatılması anlamına geliyor.
Bu yazımız da ilginizi çekebilir
Google ve Coinbase anlaşması: Google kripto para ile ödeme kabul edecek
  • Donanım Cüzdanına Fiziksel Saldırı: Kullanıcıların varlıklarını muhafaza ettiği donanım cüzdanı ve soğuk cüzdanlar, yanlış ellere geçerse ciddi tehditlerle karşı karşıya kalabiliyor. Güç arızası, yan kanal saldırıları ve bir donanım güvenlik modülüne saldırılması, donanım cüzdanı doğru korumaya sahip değilse savunmasız kalabiliyor. Ancak donanım cüzdanları, hassas verileri çevrim içi ve fiziksel saldırılara karşı korumak için tasarlandığından üst düzey güvenliğin gerekli olduğu kredi kartı ve pasaportlar gibi Güvenli Öge Çipi’ne sahip. Secure Element çipini kullanan Ledger donanım cüzdanları, özel anahtarları ve varlıkları koruma altına alarak elektromanyetik saldırı ve güç arızaları gibi çeşitli saldırılara karşı da koruma sağlayabiliyor.
Tags: featuredkripto parasiber güvenlikSiber Tehditler

İLGİLİ YAZILAR

Trend Raporu: Türkiye'de kripto para ne kadar popüler?
Kripto

Trend Raporu: Türkiye’de kripto para ne kadar popüler?

by DIGITAL REPORT

Türkiye’de kripto paraya olan ilgi her geçen gün artıyor. Paribu’nun bu yıl dördüncü kez gerçekleştirdiği “Kripto Para Bilinirlik ve Algı...

Read more
Reddit'in logosu değişti: İşte yeni görünümü
Teknoloji

Reddit’in logosu değişti: İşte yeni görünümü

by Bünyamin Furkan Demirkaya

Popüler sosyal medya platformu Reddit, yeni logosu ve marka kimliğiyle kullanıcılarının karşısına çıktı. Yenileme, platformun genişleyen kullanıcı tabanını ve artan...

Read more
WhatsApp Gizli Kod özelliği nedir, neler sunuyor?
Teknoloji

WhatsApp’ın yeni özelliği gizliliğinizi artıracak

by Barış Selman

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcılarına daha da güvenli ve özel sohbetler sunma çabasıyla kısa bir süre önce en son özelliği...

Read more
Apple zam yaptı: İşte yeni fiyatlar
Teknoloji

Apple Türkiye, tüm ürünlerine zam yaptı

by Barış Selman

Apple zam yaptı… Teknoloji devinin Türkiye’deki ürünlerinin fiyatlarını artırması nedeniyle Türk tüketiciler Apple cihazlarını satın almak için daha fazla para...

Read more

SON YAZILAR

Hitman: Blood Money Reprisal artık mobil cihazlarda!

Trend Raporu: Türkiye’de kripto para ne kadar popüler?

Amazon Web Services’den 2024 yılı için teknoloji öngörüleri

Reddit’in logosu değişti: İşte yeni görünümü

WhatsApp’ın yeni özelliği gizliliğinizi artıracak

Apple Türkiye, tüm ürünlerine zam yaptı

Huawei Türkiye’den 80 öğrenciye 1,2 milyon TL’lik eğitim bursu

Panasonic Electric Works Türkiye’den beş yılda 47 milyon Euro’luk yatırım

Amazon’dan yeni yapay zeka görsel oluşturma aracı: Titan Image Generator

Spotify özet çıktı: İşte 2023’te en çok dinlediklerimiz

SON REHBERLER

League of Legends: LoLdle cevapları (1 Aralık 2023)

League of Legends: LoLdle cevapları (30 Kasım 2023)

League of Legends: LoLdle cevapları (29 Kasım 2023)

League of Legends: LoLdle cevapları (28 Kasım 2023)

Binance Word of the Day cevapları (27 Kasım 2023)

League of Legends: LoLdle cevapları (27 Kasım 2023)

League of Legends: LoLdle cevapları (24 Kasım 2023)

League of Legends: LoLdle cevapları (23 Kasım 2023)

League of Legends: LoLdle cevapları (22 Kasım 2023)

Spotify 2023 özeti ne zaman çıkacak?

Digital Report

© 2019 Digital Report bir Linkmedya markasıdır.

  • Gizlilik
  • İletişim
  • Künye

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • TEKNOLOJİ
  • DR
    • GİRİŞİM
    • E-TİCARET
    • FINTECH
    • MARKA
  • GÜVENLİK
  • KRİPTO
  • REHBER
  • YAZARLAR
  • DERGİ