Realme’nin yeni telefonu Realme 15x, sızan bilgilere göre dikkat çekici özelliklere sahip. Cihaz, 7.000 mAh kapasiteli büyük bir batarya ve 60 W hızlı şarj desteği sunuyor. Bu batarya kapasitesi, örneğin Realme 15T modeline benzerlik gösteriyor. Sızan teaser videoları, cihazın yakında piyasaya sürüleceğini işaret ediyor.
Telefonun dayanıklılık derecesi “IP69 Pro” olarak belirtilmiş. Ancak bu, standart bir sertifika değil; daha çok pazarlama ifadesi niteliğinde. Teaser’larda ön ve arka tarafta iki adet 50 MP kamera vurgulanıyor. Arka kamera modülü üç lens içeriyor gibi görünüyor, fakat bunların hepsinin ayrı kameralar olup olmadığı net değil.
YouTube ve Instagram’da paylaşılan videolarda, inceleme birimleri ve mağaza display’leri görülüyor. Bu birimler, cihazın Dimensity 6300 işlemciyle çalıştığını ortaya koyuyor. Gösterilen modelde 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı mevcut. Ekran boyutu 6,81 inç olarak listelenmiş ve model numarası RMX5250.
Yeni Realme UI arayüzü, Apple’dan esinlenmiş sıvı cam görünümüne sahip olacak. Arayüz versiyonu belirsiz; Realme UI 6.0 (Android 15 tabanlı) mı yoksa UI 8.0 mı olduğu netleşmedi. Ana ekranda bu yeni tasarımın kısa bir önizlemesi paylaşılmış.
Dayanıklılık testi videosunda, Realme 15x’e dünyanın en zayıf matkap kullanılarak test yapılmış. Resmi lansman tarihi açıklanmamış, sadece “yakında” ifadesi kullanılmış. Buna rağmen, birimler zaten dolaşımda; bu da lansmanın çok yakın olduğunu gösteriyor.
Sızan bilgiler, Realme 15x’in orta segmentte rekabetçi bir seçenek olabileceğini düşündürüyor. Pil ömrü ve şarj hızı gibi özellikler, kullanıcılar için cazip. Cihazın tam özellikleri ve fiyatı, resmi duyuruyla netleşecek.




