Sony, CES 2021’de VISION-S elektrikli otomobilini tanıttı ve otomobilin yol testi videosu da karşımıza çıktı. CES 2021, COVID-19 salgını nedeniyle bu hafta Las Vegas’ta başladı ve online olarak yapılıyor.
Sony markalı otomobilin yol testleri Aralık 2020’de Avusturya’da gerçekleştirildi. Sony CEO’su Kenichiro Yoshida tarafından sunulan video dışında otomobil hakkında ne yazık ki daha fazla ayrıntı bulunmuyor.
Sony VISION-S yol testi videosu ile karşımızda
Sony, aracı daha da geliştirmeye devam edeceğini ve ileriye dönük olarak diğer bölgelerde de sürüş testleri yapmayı planladığını söyledi. Japon şirketi açısından öne çıkan noktalar, güvenlik, eğlence ve uyarlanabilirliğin güçlendirilmesi oldu.
Sony VISION-S otomobil prototipinin temel özellikleri
Geçen yıl ekim ayında, Sony, VISION-S prototipi tasarımı için Red Dot Ödülü kazanmıştı. O sırada gösterilenlere göre, elektrikli otomobilin CMOS görüntüsü ve ToF sensörleri dahil olmak üzere 33 sensörü bulunuyor. Bu sensörler, araç içindeki ve dışarıdaki kişileri ve nesneleri algılamak ve tanımak için kullanılıyor.
VISION-S ayrıca her koltuktaki hoparlörlerle derin ve sürükleyici bir ses deneyimi sunuyor.
Bu prototip, 360 derecelik bir dalış deneyimini sembolize etmek için oval şekilli bir konsept ile tasarlanmıştır. Şirketin ilk otomobil prototipi, yol testi videosunda olağanüstü görünüyor. SONY VISION-S’nin ne zaman yollara çıkacağı konusunda ise bilgi verilmedi.