Starbucks Metaverse sadakat programı, müşterilerle ortak bir sadakat ve intifa hakkı sahipliğinin işletmeye bitişik bir modelini oluşturmak için web3 teknolojilerinden yararlanarak yapılan bir platformdur.
Starbucks CEO’su Howard Schultz, 4 Nisan’da bir Açık Forum’da firmanın 2022’nin sonuna kadar NFT pazarına girmeyi planladığını açıkladı. Bu haber birkaç saat sonra Starbucks tarafından doğrulandı. Sanders, şirketin NFT endüstrisine ne zaman katılacağı konusunda kesin bir tarih vermemesine rağmen, yatırımcılara bunun “bu takvim yılının sonundan önce” yapılacağına dair güvence verdi.
Konuşması sırasında Schultz, kalabalığın içinde kaç kişinin NFT’leri duyduğunu araştırdı. Ayrıca izleyicilerden herhangi birinin daha önce NFT’lerle meşgul olup olmadığını veya onlara yatırım yapıp yapmadığını sordu. Odada neredeyse bir sessizlik olmasına rağmen, Schultz ekosistemin hala genç olduğunu ve Starbucks’ın buna girmek için mevcut en iyi araçlara ve kütüphanelere sahip olduğunu iddia etti. Adresinde şunları söyledi:
“Dijital bir NFT platformu ve işi yaratmaya çalışan şirketlere, markalara, ünlülere, etkileyicilere bakarsanız, Starbucks’ın koleksiyondan koleksiyona kadar sahip olduğu varlık hazinesine sahip birini bulamıyorum. şirketin tüm mirası.”
Starbucks Metaverse sadakat programı nedir?
İki ay önce Starbucks’ın Metaverse’de olacağı haberini aldık ve şimdi Starbucks markalı NFT koleksiyonları, şirket bu son teknoloji yeni nesil üyelik sistemini geliştirirken yeni katmanlar eklenerek aşamalar halinde piyasaya sürülecek. Sadakat programı, başlangıçta, içeriden öğrenenlerin avantajlarını yalnızca kahve ve Starbucks ürünleriyle bağlantılı şeylerle ilişkilendirecek.
Franchise kafe zinciri, gelecekteki versiyonlarda genişlemeye devam edecek ve şirketin birinci sınıf itibarını inşa ettiği sanat, müzik, romanlar ve kahvehane kültürü gibi daha geniş bir konu yelpazesini kullanıcılarına sunacak. Starbucks, NFT tabanlı program aracılığıyla işbirliği, eğlence ve ortak mülkiyet ile tanımlanan küresel bir dijital tüketici topluluğu geliştiriyor.
Yeni, NFT ve web3 güdümlü “üçüncü yer” topluluğu, teknolojik olarak uyumlu ve belki de kahve zincirinin mevcut sürdürülebilirlik çabalarını geliştiren, çevresel açıdan sürdürülebilir bir platform üzerine inşa edilecek. NFT koleksiyonlarının tematik motoru, Starbucks’ın birinci sınıf bir kahvehane olarak geçmişine bağlanacak ve üyelere, benzer düşünceye sahip diğer markalar, yaratıcı girişimler ve topluluklarla işbirlikleri dahil olmak üzere benzersiz deneyimler ve avantajlar sağlayacak.
Firmanın amacı, kahve, sanat, hikaye anlatımı ve topluluk yer duygusu da dahil olmak üzere geniş varlık hazinesini kullanarak, NFT sahipliğinin benzersiz avantajlarıyla erişilebilen programlanabilir, markalaştırılabilir, dijital bir deneyim sunmaktır. Tüketiciler, şirketler ve perakendeciler tarafından yalnızca satın alımları için değil, aynı zamanda katılımları ve katkıları için de ödüllendirilmek istiyor ve blok zinciri teknolojisine benzersiz bir yaklaşım kullanarak Starbucks, daha fazla tüketici katılımı yaratmayı hedefliyor.