Türkiye girişimcileri global pazarlara açılıyor
Basın bülteni

Türkiye girişimcileri global pazarlara açılıyor

Türkiye’nin girişimcileri, Garanti BBVA ev sahipliğinde 18 Aralık’ta düzenlenen Global Expansion Day etkinliğinde 15 ülkeden temsilciler ve global kurumlarla bir araya geldi. Etkinlik, girişimcilerin uluslararası iş birliği, yatırım ve büyüme fırsatları bulmasını sağladı.

Etkinliğe Japonya, İngiltere, İtalya, İspanya, Almanya, İsviçre ve Singapur gibi ülkelerin delegasyonlarının yanı sıra Techstars, GITEXS, Sistem Global, IGNITERS Tech Law, Garanti BBVA Partners, GIRVAK ve La French Tech gibi kurumlar katıldı. Bu katılım, Türkiye’deki girişimlerin küresel pazarlara erişimini hızlandırmayı amaçladı.

Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Ceren Acer Kezik, açılışta girişimciliği ekonomik büyümenin ve kültürel dönüşümün itici gücü olarak gördüklerini söyledi. Kezik, bankanın yaklaşık 20 yıla yayılan girişimcilik yolculuğunda fikir aşamasından global ölçeğe kadar her adımda girişimcilerin yanında olduklarını belirtti.

Kezik, Garanti BBVA’nın kadın girişimcilerle başlayan yaklaşımının bugün teknoloji tabanlı scale-up’lara ulaştığını ifade etti. Bankanın 60’a yakın girişime destek verdiği ve bu girişimlerin toplam yatırım hacminin 40 milyon dolara yaklaştığını söyledi. Ayrıca Techstars ile kurulan ortaklığın Türkiye girişimcilerini küresel ağlarla buluşturan önemli bir ivme yarattığını aktardı.

Etkinlik kapsamında 24 scale-up girişim, uluslararası pazarlara açılma, yatırım alma ve iş birliği geliştirme hedefleriyle global paydaşlarla birebir görüşmelere girdi. Girişimler, yapay zeka, sürdürülebilirlik, fintech, pazarlama teknolojileri, siber güvenlik ve üretken yapay zeka alanlarında faaliyet gösterdi.