in

Twitter’da konum kapatma [Nasıl Yapılır]

Twitter'da konum kapatma nasıl yapılır
Twitter'da konum kapatma nasıl yapılır

Twitter’da konum kapatma, sosyal ağda gizliliğine önem verenlerin tercih ettiği bir işlem. Her ne kadar severek kullansak da, Twitter mobil uygulaması, anlamsız bir şekilde konumun kolay bir şekilde paylaşılmasını sağlıyor. Twitter’ın konumunuzu ne zaman paylaştığına bakalım ve Twitter’da konum kapatma işlemini adım adım özetleyelim…

Yeni bir tweet oluştururken, konumunuzu paylaşmak için tek bir ayara dokunup onaylamanız yeterli. Bazı durumlarda, konumun eklenmesinin nedeni geçmişte bir konumu Twitter’da paylaşmış olmanız olabilir. Bu ayarı incelemeyi unutsanız dahi Twitter, her paylaşımınıza konumunuzu eklemeyi sürdürebilir. Twitter varsayılan olarak konumunuzu paylaşmaz ancak siz bir kere paylaşırsanız, tekrar kapatana kadar varsayılan olarak tüm paylaşımlara konum eklenir.

Adım adım Twitter’da konum kapatma

Konum paylaşımını kapatmak için, mavi konum simgesine ve ardından Kaldır’a dokunun.

Mavi simgeyi beyaza çevirmenizden sonra, konumun artık tweete eklenmediğini göreceksiniz. Yanlışlıkla açmadınız sürece, ayar bu şekilde kalacaktır.

Daha kalıcı bir çözüm istiyorsanız, sistem izinleri üzerinden gidebilirsiniz. iOS ve Android’de uygulama izinlerini yönetme konusu kesin çözümü verecektir.

iPhone ve iPad’de konum erişimini engelleme

iOS kullanıyorsanız, “Ayarlar” uygulamasını açın ve Twitter’a ulaşana kadar aşağı kaydırın.

Konum kısmında, “Uygulamayı kullanırken” olan seçeneği “Asla” olarak değiştirin. Twitter, artık tekrar izin vermediğiniz sürece konumunuzu paylaşamayacak.

Android’de konum erişimini engelleme

Android’de telefonunuzun ayarlarını açın ve uygulamaların altındaki listeden Twitter’ı seçin.

İzinler’e dokunun ve konum anahtarını “Kapalı” bir konuma getirin.

Twitter, artık Android’de de konumunuzu kullanamayacak. Twitter’da konum kapatma işlemi işte bu kadar pratik.