Vodafone ve HTK’dan 5G yerli üretim işbirliği çalıştayı
Basın bülteni

Vodafone ve HTK’dan 5G yerli üretim işbirliği çalıştayı

Vodafone, Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesi (HTK) koordinasyonunda 28 Temmuz 2025 tarihinde bir çalıştay düzenledi. Çalıştayda, yerli üretim potansiyelinin daha etkin değerlendirilmesi ve HTK üyesi firmalarla iş birliği imkanları görüşüldü.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, 5G için belirlenecek yükümlülüklerin dengeli olması gerektiğini vurguladı. Süel, katma değerli ürün geliştiren yerli üreticilerle iş birliğine açık olduklarını, teknik yeterlilik, kalite, sürdürülebilirlik ve ticarileşebilirliğin temel kriterleri olduğunu belirtti.

Çalıştayda, 5G ihalesi öncesinde yerli ürün ekosisteminin güçlendirilmesi ve tüm paydaşların kazanacağı sürdürülebilir bir yapının kurulması amacıyla mevcut yaklaşımın gözden geçirilmesi gerektiği ifade edildi. Çalıştayda görüşülen konular doğrultusunda yerli ekosisteme ilişkin bir sonuç raporu hazırlanarak ilgili bakanlığa ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) sunulacak.

Süel, yerli teknolojilerin gelişiminin stratejik öncelikleri olduğunu belirterek, alım süreçlerine yerli üreticileri dahil etmek için çaba gösterdiklerini söyledi. Ayrıca, operatörlere tek taraflı yükümlülük yerine, sanayi-politika iş birliği ve teşvik odaklı kamu politikalarının desteklenmesi gerektiğini ifade etti.