Genişbant internet hızlarının artması, hem evlerde hem iş yerlerinde çoklu cihaz bağlantısını kolaylaştırıyor. Bu yüksek hızlara erişim için ise, bağlantı hızını artırmak yeterli değil. Bu hızları destekleyen modemlerin kullanılması gerekiyor.
Zyxel’in 802.11n teknolojisine sahip olan yeni modemi VMG3312-T20A, 300 Mbps bağlantı hızı destekleyerek, yüksek hızda veri transferi ve HD kalitede multimedya desteği sağlıyor.
Hem hız hem kablosuz kapsama alanı açısından iddialı
VMG3312-T20A, üzerinde bulunan 2 adet güçlü anteni ile ölü noktaları ortadan kaldırarak her noktada stabil bir WiFi ağı oluşturabiliyor. Böylece işletmeler basit ağ giderlerini minimize edebiliyor. 10/100 Ethernet switch görevi de gören cihaz, LAN’a bağlı kablosuz ve kablolu farklı cihazları birbirine bağlayabiliyor.
VDSL hatlardaki parazite son
Zyxel VMG3312-T20A Kablosuz N VDSL2 Combo WAN modem, bünyesinde bulundurduğu
Vectoring teknolojisi desteği ile farklı VDSL hatları arasındaki paraziti ortadan kaldırarak, satın alınan internet bağlantısından tam verim almayı sağlıyor.
Yedekli bağlantı ile internette kopma dönemi son buluyor
Cihazın VDSL2 desteği kadar, 3G üzerinden de yedekli olarak çalışabilme yeteneği, herhangi bir kesinti ya da arıza durumunda internetin aksamamasını sağlıyor..
Yazıcı ve NAS veri depolama birimlerine ulaşma kolaylığı
Ağ üzerindeki tüm kullanıcılar, ortak depolama alanına (NAS) veya cihazın USB yuvasına bağlanmış bir yazıcıya erişim sağlayabiliyor.
Uzaktan yapılandırma ve yönetme imkanı
TR-069/TR-181 standardında yönetim özelliklerine sahip olan Zyxel VMG3312-T20A, servis sağlayıcıların uç noktadaki cihazlarını uzaktan yönetmesine ve yapılandırmasına olanak tanıyor. Bu özellik sayesinde gerçek anlamda “tak ve çalıştır” deneyimi sunabiliyor ve servis sağlayıcılarına işletim ve bakım maliyetlerinde tasarruf sağlıyor.
Servis sağlayıcılar için kurulum maliyetleri düşüyor
Zyxel VMG-3312-T20A ile kullanıcılar ADSL2+^ya da VDSL2’den PON ya da LTE’ye geçtiklerine servis sağlayıcıların da ek bir CPE yatırımı yapması gerekmiyor. DSL bağlantısını kesmek ve Ethernet kablosunu Ethernet WAN yuvasına takmak yeterli oluyor. Cihaz değişikliği otomatik algılıyor ve bağlantıların doğru WAN akışına yönlendirilmesini sağlıyor.
Bu yazı Digital Report Dergisi’nin 5. sayısında yayımlamıştır.